088 240 00 70 Op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 17:00

Koning Circulariteit

Geschreven door Kees op

Afgelopen dinsdag sprak de koning zijn troonrede uit voor het komende jaar. Het belang van een circulaire economie passeerde ook dit jaar de revue. Rijksbreed is uitgesproken een Nederland te realiseren die volledig draait op herbruikbare grondstoffen. Ook ABN Amro spreekt zich uit: ‘’Nederland kan wereldwijd voortouw nemen bij circulaire economie’’. Circulariteit neemt majestueuze vormen aan en bepaalt nationaal en mondiaal steeds vaker de norm.

Hergebruik van kantoormeubilair

Ook wij geloven sterk in het idee dat een circulaire economie de toekomst is. Zo zetten wij in op een zo laag mogelijk afvalpercentage door middel van hergebruik. Meubilair dat al gebruikt is, geven wij een tweede leven. Dit realiseren we door:

  • – Bewust inkopen

Wij kiezen voor betrouwbare en maatschappelijk verantwoorde fabrikanten. Zo zorgen we dat de input al gericht is op circulariteit. Opkopen is ook een mogelijkheid voor ons; voor ons is het van belang dat het meubilair een juiste bestemming krijgt.

  • – Professionele reiniging

Ons tweedehands kantoormeubilair wordt bij binnenkomst volledig gereinigd, voordat het op voorraad genomen wordt. Bij uitgaande producten vindt een laatste reiniging plaats. Mocht het product niet te reinigen zijn, dan zoeken we een andere oplossing om het product in de cirkel te houden. Denk bijvoorbeeld aan een niet te reinigen stof op een stoel. Wij zullen dan de stoel herstofferen om zo toch een mooie tweedehands stoel aan te kunnen bieden.

  • – Demontage en montage

Producten worden veelal gedemonteerd om zo de producten modulair te maken. Modulair betekent dat het product wordt opgedeeld in onderdelen. Zo kunnen we vervolgens zorgen voor gecontroleerd meubilair en kunnen we eenvoudig onderdelen vervangen.

  • – Herstofferen

Zoals gezegd kunnen we stoelen een tweede leven geven door kapotte stof of niet te reinigen stof om te toveren tot nieuwe stof, door middel van herstoffering.

Samen streven naar circulair meubilair

Het klinkt clichématig, maar daarom niet minder waar. Samen moeten we streven naar een circulaire economie. Dit gaat om zowel input zijde als output zijde. Hierbinnen hebben we processen ingericht om het afvalpercentage zo laag mogelijk te houden. Laten we samen koning circulariteit een hand toe steken door in ons te zetten voor gebruikt kantoormeubilair.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on Pinterest
Copyright © 2018 Kantoorinrichter