088 240 00 70 Op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 17:00

De onuitgesproken vriend

Geschreven door Kees op

Vele weken, vele maanden, vele jaren leeft een bureaustoel binnen de denkbeeldige grenzen van de werkplek. Elke bureaustoel heeft zijn eigen werkplek. Elke werkplek heeft zijn eigen bureaustoel. De bureaustoel ondersteunt de gebruiker in zijn dagelijkse werkzaamheden. Het is toch vaak een bijzondere relatie, de relatie tussen de bureaustoel en zijn gebruiker. Want hoeveel tijd in de week breng je wel niet door met deze onuitgesproken vriend. Hoe kun je zo lang mogelijk genieten van deze relatie?

Een onbehaaglijk gevoel

Routinematig zit je op de vroege ochtend heel comfortabel aan een kop koffie je-eigen-stoelaan de keukentafel. Totdat plots een onbehaaglijk gevoel zich meester van je maakt, alsof er iets staat te gebeuren. Je kan het vreemde gevoel echter niet goed plaatsen. Als je even later het kantoorpand binnenloopt en naar je werkplek loopt, wordt alles je duidelijk. De stoel, je stille vriend, staat niet op de plek waar die hoort te staan. Je vraagt rond op de afdeling en niemand weet waar de stoel is. Je snelt naar de facilitair manager en vraagt vol verbazing waar je bureaustoel is. IJzig kalm wordt je verteld dat de bureaustoel weg is en dat deze wordt afgevoerd, je krijgt een andere stoel.

Vroeger was alles beter?

Heel ongemakkelijk en verlangend naar je oude vriend keer je terug naar je werkplek. Ondertussen staat je nieuwe ‘vriend’ klaar. Met tegenzin probeer je de stoel uit. Een ding is zeker: het zit niet, zoals het zat. Je denkt weer terug naar de uren die je hebt doorgebracht op de stoel. Je besluit actie te ondernemen om je oude stoel een nieuw leven te geven. Je stuit meerdere malen op de term SecondLife, ofwel een tweede leven. Vol enthousiasme bekijk je de verschillende mogelijkheden. Herstofferen, revitaliseren, hergebruik-vintage, het kan allemaal.

Het verlangen naar de oude vriend

Voor de tweede keer vandaag snel je naar de facilitair manager. Je legt de verschillende mogelijkheden uit en vraagt of het toegestaan is. De facilitair manager staat het toe, mits je het SecondLife proces zelf doorloopt. Gevangen door het verlangen naar de oude vriend bekijk je de mogelijkheden en kies je ervoor de bureaustoel te laten herstofferen en tegelijkertijd voor onderhoud te sturen.

Weerzienblij-met-stoel

Na een paar dagen heimwee naar de oude bureaustoel is de dag daar en vind je je onuitgesproken vriend terug op zijn werkplek. Het voelt net alsof de stoel naar de kapper is geweest en er weer met frisse moed tegen aan kan. Je gaat zitten en ja hoor het zit, zoals het zat. Terug bij je oude vriend, een voldaan gevoel. Een paar weken later komt de facilitair manager bij je bureau. Hij vraagt je welgemeend naar de mogelijkheden van SecondLife…

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!

Het welbekende lied van Ramses Shaffy komt in je op. Het illustreert jouw verhaal. Een lach komt op je gezicht, je hebt er namelijk voor gezorgd dat het hele bedrijf en daarmee de werknemers verbonden blijven aan de door hen geliefde bureaustoelen. In de kwartaalmeeting van vanmiddag werd het nogmaals aangehaald, je werd in het zonnetje gezet. ‘’Dat we hier nog niet eerder aan hebben gedacht! Voordelen voor het gehele bedrijf, werknemers blij, inkoopmanager blij, facilitair manager blij en bovenal dragen we bij aan een groen milieu!’’ De woorden van de algemeen directeur klonken als muziek in je oren.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on Pinterest
Copyright © 2018 Kantoorinrichter